Scilla is in Calabrië vooral bekend van de traditionele vangst van zwaardvissen. De zwaardvissen paaien in de buurt van Sicilië en trekken daarbij door de Straat van Messina. In mei en juni gaan de traditionele boten ’s ochtends op jacht naar de vissen.

De charmante visserswijk Chianalea bestaat uit 2 lange, parallel lopende stegen, van hooguit 2 m breed. In de huizen aan weerszijden van de stegen wonen nog veel vissers, die ’s avonds na het werk in de stegen netten repareren en andere voorbereidingen treffen voor de visvangst. De huizen staan direct aan zee, en in de steegjes die uitkomen op zee liggen ’s avonds de vissersboten.

Het Castello di Rufo staat op een hoge rots aan zee. Naar verluidt zou dit de plek zijn waar het zeemonster Scylla uit de Odyssee op huisde. Op deze plek is in verschillende stadia het kasteel gebouwd. Het is te bezichtigen, men heeft een goed uitzicht op Scilla.

De boulevard met de paar omliggende straten zijn typisch voor een Calabrees kuststadje: een paar restaurants, gelateria’s en bars en huizen, het geheel oogt niet lelijk. Het strand is hoofdzakelijk afgerond fijn grind, en het zeewater is erg helder en schoon. Rondom de rots van het kasteel kan gesnorkeld en gedoken worden. Door de zeestromingen in de Straat van Messina groeien er bijzondere anemonen. Ook zijn er veel verschillende vissoorten te zien.