De vele veerbootverbindingen bieden u de mogelijkheid voor een prachtig uitstapje naar Sicilië.

Deze tocht is een adembenemende ervaring die u uitzicht biedt over zowel Sicilië en Calabrië als het kristal heldere water van de Eolische Zee. Op Sicilië komt u vervolgens aan in Messina, de hoofdstad van de provincie Sicilië.
In Messina kunt u genieten van bezienswaardigheden als de Dom van Messina, met haar klokkenspel om 12.00 uur; het Nationaal en Zoölogisch museum.

Ook kunt u uzelf verwennen met beroemde Siciliaanse producten als het schepijs van Sicilië of de traditionele Siciliaanse cannoli.

Een dagtocht naar Messina zal u ook verder kennis doen laten maken met de Romeinse en Griekse geschiedenis. Daarnaast is een trip naar Sicilië ook de ideale gelegenheid om de Etna, één van de actiefste vulkanen van de wereld zien.
In de zomermaanden is het mogelijk om van Tropea met de trein naar Sicilië te reizen.

De trein zal in zijn geheel aan boord van de veerboot rijden om zijn traject te vervolgen op Sicilië.

Voor velen vormt dit een niet te missen ervaring.

Route:

 

U volgt de kustweg richting Rosarno waarbij u de plaatsjes Ricadi, Joppolo en Nicotera passeert.

Aangekomen te Rosarno neemt u de weg naar Villa San Giovanni, waar u de veerboot neemt voor de oversteek naar Messina op Sicilië.

Aan de kassa koopt u een dagretour voor de overtocht naar Messina.
De kosten bedragen €25,- tot €28,- voor een dagretour.

De vaartijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Na aankomst op Sicilië rijdt u met de routemap naar Taormina.

Als u de winkelstraat Corso Umberto oploopt ziet u na honderd meter aan uw linkerhand het naambordje Teatro Greco en Vila Comunale, die beiden een bezoek waard zijn.
In de winkelstraat zou u een lekker broodje kunnen kopen als lunch en dit dan nuttigen in de Vila Comunale (de stadstuin) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Giardini Naxos en de Etna.