Een prachtige pittoreske kustplaats aan de Costa degli Dei (de Kust der Goden). Tropea is met haar witte zandstranden, kristalhelder water, kleine baaitjes en gemiddeld 300 dagen zon per jaar, één van de mooiste locaties aan de Italiaanse Middellandse Zee. Het stadje zelf is zeer de moeite en is met name onder de Italianen geroemd en beroemd.

Tropea ligt op een heuvel, op ongeveer 40 meter hoogte, vanwaar het een fantastische uitzicht biedt. Op een heldere dag kun je zelfs het eiland Lipari en het vulkaaneiland Stromboli zien liggen. De natuur is hier prachtig groen en dat is vooral te danken aan de altijd hoge luchtvochtigheid. Tot vlak aan de kust groeien er olijfbomen, wijnstokken, bamboe en oleander.

In het oude, charmante gedeelte van Tropea kun je heerlijk wandelen langs de cafés en winkeltjes en door de smalle steegjes die zo typerend zijn voor de regio. De plaatselijke restaurants bieden de bezoekers heerlijke culinaire delicatessen. Dit is een ideale plek om echt handgemaakte producten en delicatessen te kopen.

Griekse en Romeinse overblijfselen nemen je mee in een 3 eeuwen oude geschiedenis. In het doolhof van smalle steegjes in het oude stadscentrum van Tropea kom je gebouwen uit de Baroktijd tegen zoals het bekende Palazzo Braglio en de San Demetrio kerk uit respectievelijk de 13e en 17e eeuw.

Aan het einde van de Corso Vittorio Emanuele heb je een panoramisch uitzicht over de zee en de laatmiddeleeuwse kerk Santa Maria dell’Isola. Als je geluk hebt en het is helder weer kun je in de verte zelfs Stromboli en andere Eolische eilanden zien liggen. De Duomo is het juweeltje van de stad: gebouwd in pre-Romaanse stijl staat deze aan een pleintje omringd door een zuilengang die dateert uit 1200. Binnen zijn beeldhouwwerken en religieuze voorwerpen uit de 15e en 16e eeuw te zien.

De Duomo is diverse malen beschadigd geraakt en iedere keer gerestaureerd volgens de stijl van die tijd. Hierdoor kon je op den duur verschillende bouwstijlen ontdekken. In 1905 is de Duomo echter wederom zwaar beschadigd geraakt en uiteindelijk tussen 1927 en 1931 gerestaureerd in de oorspronkelijke bouwstijl.

 

De jachthaven