Auto: noodzakelijk
De Parel van het Zuiden:

Tropea wordt gevormd door de vele Romeinse en Griekse invloeden. De stad is gebouwd op een natuurlijke rock / klif met uitzicht op de prachtige kustlijn in de diepte.

De stad neemt u mee terug in de tijd. Hier vindt u het authentieke Italië Feeling ervaren. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de prachtige kerken, kapelletjes en prachtige adellijke huizen. In het centrum, aan het einde van de Corso Vittorio Emanuele, heb je uitzicht op de zee en de indrukwekkende bedevaartskerk van Santa Maria dell’Isola, die is gebouwd op een rots in het water. Als de hemel helder is, ziet u de Eolische eilanden, de beroemde vulkaan Stromboli, duidelijk in de verte. U vindt in Tropea talrijke koffie bars, cafés en restaurants waar u kunt genieten van heerlijk in de zomer buiten uw espresso of dineren. Geroepen romantische Vergeet niet om één van het ijs een bezoek te bezoeken! De avond zal een levendige en vriendelijke sfeer te brengen, waar u kunt genieten van een van de vele terrassen met een drankje tot laat in de avond in het centrum van Tropea – of zelfs een ijsje …

Tip!

Elke zaterdag is er een markt in het centrum van Tropea. Hier uw onderhandelingspositie vaardigheden op de proef!

Kust van de Goden

Tropea is gelegen op een van de mooiste kusten in de wereld. De kust dan krijg ook wel La Costa degli Dei, de kust van de Goden. Goudgeel, maar ook witte stranden, azuurblauwe met een heldere en vooral warme zee, zal je denken dat je op een tropisch eiland. Snorkelen is zeker een leuke activiteit, te verrassen door de prachtige onderwaterwereld van Calabrië.

Een dag op het water is ook een must Tropea vakantie. U kunt een kleine haven in de motor boot huren en een onvergetelijke dag op het water. U vaart langs de kust naar Capo Vaticano, beroemd om zijn prachtige kliffen en inhammen.

Terrazzo is zeer centraal, met veel mooie dorpen, steden en prachtige kusten te bezoeken. Hieronder voor slechts twee tips:

1) Capo Vaticano is de naam van de groene toeristische gebied gelegen aan de uiterste, zee vooruitstekende punt van de provincie Vibo Valentia. Het is ongeveer 8 km van Tropea. Capo Vaticano is samengesteld uit twee dorpen en verschillende gehuchten en langs de kust zijn veel stranden die voornamelijk worden bepaald door rotsen. Capo Vaticano is beroemd om zijn prachtige, verborgen turkooizen baaien. De meest toeristische strand genaamd Grotticelle en het azuurblauwe water een juweeltje om te zien. Vanuit het Belvedere uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over Le Spiaggette: kleine, verborgen stranden in baaien, die alleen toegankelijk is per boot of een steile berg pad zijn. Capo Vaticano niet over een echte centrum, maar heeft meer dan genoeg restaurants te dineren.

2) Pizzo is een half uur rijden ten noorden van Tropea. U bent hier ook reden door van de luchthaven. De stad is schilderachtig en heeft een historische achtergrond. Pizzo is bijna twee keer verwoest door aardbevingen. Er zijn gelukkig bewaard gebleven aantal prachtige historische gebouwen zijn het kasteel van de Aragonen en een kerk uitgehouwen in de rotsen op het strand.

Pizzo is bekend om zijn lokale specialiteit: tartufo ijs. Je moet een keer hebben geproefd! Dit dorp ademt ook de typische authentieke gevoel van het zuiden van Italië uit. Zeker een bezoekje waard.

Voor meer tips in Calabrië op de website van Tropea Holiday!

Trip naar Sicilië

Tropea ligt op 80 kilometer van Messina van de crossover, waar u kunt varen naar Sicilië. In een 20-minuten met de veerboot brengt u naar dit prachtige eiland, waar veel indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Denk aan de imposante Etna of de romantische Taormina.